16.01.2017 13:26:48
Як повернутись до робочого ритму після новорічних свят

Ось і пролетіли щасливі новорічні свята, нескінченні зустрічі з рідними та друзями і перегляди фільмів під теплою ковдрою. Час на роботу! Звичайно, при такій різкій зміні ритму організм дуже схильний до стресів. Тому необхідно ставитися до себе і свого стану якомога дбайливіше, інакше, великий ризик навіть захворіти. Що ж робити, щоб правильно відновити сили після свят.

1. Для початку, не прагніть в перший же робочий день виконувати всю роботу, прагнучи зробити якомога більше. Кидатися «у вир з головою» - не вихід. Не варто також затримуватися після роботи в перші дні після виходу - перехід від свят до робочих буднів повинен бути поступовим. Те ж саме стосується і начальників: рішення влаштувати своїм підлеглим аврал в перший же день після свят загрожує обернутися поганими результатами роботи.

2. Якщо у вас є можливість вибору - краще вийти на роботу після свят в середині тижня, тому що відпрацювати неповний робочий тиждень буде набагато легше.

3. Тим, хто важко переживає ранній підйом вранці, можна підготувати собі приємні сюрпризи: смачний сніданок, нова музика в плей-листі або новий блокнот :)

4. Також важливо здійснити плавний перехід в харчуванні зі святкової (або їжі у відпустці) на звичну домашню. Так, для підняття тонусу рекомендується включити в раціон гіркий шоколад, сухофрукти, морепродукти і горіхи. А ось каву та енергетики краще тимчасово замінити на зелений чай, для відновлення сил він набагато ефективніший.

Але особливу увагу слід приділити режиму дня. Спати необхідно лягати в один і той же час, адже збій ритму погано впливає на весь організм, і перш за все, на самопочуття людини. Комусь увійти в робочий ритм допомагають колишні звички і колишній розпорядок справ. В такому випадку, потрібно намагатися просто не порушувати звичний порядок дій. Гарного вам початку року!